Bu içerik hakkında daha fazla detay için lütfen adım adım rehberi ve sık sorulan soruları inceleyin.
Enginar Nasıl Temizlenir ve Pişirilir

Adım Adım Rehber
Enginarların Seçimi
Temizlemeye başlamadan önce taze enginarları seçmek önemlidir. Vurulduklarında tıkırtı çıkaran, yaprakları sıkı olan ve renginin solgun olmadığı enginarlar tercih edilmelidir.
Enginarların Hazırlanması
Taze enginarlar iyice yıkanarak üzerindeki tozları temizleyin. Daha sonra, saplarını bir bıçakla kesin.
Dış Yaprakların Çıkarılması
Enginarı ters çevirin ve dış yapraklarını elimizle veya bir bıçak yardımı ile dikkatlice koparıp çıkarın. Sert olan dış yaprakları atın.
İç Yaprakların Temizlenmesi
Enginarın iç kısmındaki sarı renkteki yaprakları da çıkararak sadece merkezdeki, etli bölümde kalan yaprakları bırakın.
Enginara Limon Suyu Eklenmesi
Kesilmiş enginarların kararmaması için, hemen limon suyu ile ovun ve kesim alanlarına limon sıkarak bekletin.
Enginarların Pişirilmesi
Temizlenmiş enginarları derin bir tencereye yerleştirip üzerine yeteri kadar su ekleyin. İsteğe bağlı olarak, tuz, zeytinyağı, limon suyu veya baharatlar ekleyebilirsiniz.
Pişirme Süresi
Orta ateşte, kaynadıktan sonra enginarları yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir çatal kullanabilirsiniz.
Servis
Pişen enginarları süzüp servis tabağına alın. İsterseniz zeytinyağı ve limon ile tatlandırarak servis edebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Bu içerik size yardımcı olduysa, bizi desteklemeyi düşünür müsünüz?
Yorumlar